Mic dejun echilibrat Herbalife

Mic dejun echilibrat Herbalife

De ce este important sa luam Micul Dejun ?

Micul Dejun influenteaza modul in care te vei simti si activa pe parcursul intregii zile. Este micul tau dejun capabil sa te pregateasca pentru ziua ce urmeaza?

Organismul uman este compus din sute de trilioane de celule. Pentru functionarea optima organismul are nevoie de peste 100 de nutrienti diversi, zilnic. In categoria acestora intra proteine, carbohidrati, grasimi si diferite vitamine, minerale, etc. De asemenea, ai nevoie de hidratare optima, cu apa aproximativ 2l in fiecare zi (pentru stabilirea regimului de hidratare este necesar consultul specialistului).

Toti nutrientii pe care ii oferim corpului nostru sunt utilizati in 2 moduri pe parcursul a 24 ore:

Ziua – pentru energia necesara activitatii si asigurarea functiilor vitale.
Noaptea – pentru reparare si regenerare celulara. Apa este consumata pentru asigurarea tuturor proceselor chimice din corp. Este consumata ziua si noaptea, eliminata prin respiratie, transpiratie si urina.

De obicei, dimineata corpul nostru are neveoi sa isi:
– Refaca rezervele de nutrienti consumati in timpul noptii si a zilei precedente.
– Asigure energia necesara pentru o noua zi
– Refaca nivelul de hidratare care a scazut in timpul noptii

Ce ii oferim noi corpului in mod obisnuit ?
– Fie sarim peste micul dejun si aceasta este una din cauzele acumularii surplusului de greutate si a oboselii.
– Fie un mic dejun traditional, bogat in carbohidrati simpli, proteine animale si grasimi.

Dimineata, carbohidratii simpli (cereale cu lapte, paine alba, cafea cu zahar, covrigi etc.) provoaca
cresterea imediata a nivelului de zahar in sange si eliberarea sporita de insulina. Insulina elimina zaharul din sange, transformand excesul acestuia in grasime. Acest lucru determina scaderea nivelului de zahar din sange sub nivelul normal, aparitia „nevoii de dulce sau de a rontai ceva”, fuga dupa urmatoarea portie de carbohidrati. Acest ciclu se repeta de inca 2-3 ori in timpul zilei. Asa se creeaza un cerc vicios care este una dintre cauzele principale ale supraalimentarii, a fluctuatiilor de energie in timpul zilei si in consecinta, a abuzului de cofeina. In timp, aceasta poate duce la aparitia problemelor de sanatate si la acumularea de kilograme nedorite.

Mic dejun echilibrat Herbalife