Alimente pentru performanta sportiva cu Herbalife

Alimente pentru performanta sportiva cu Herbalife

grey Alimente pentru performanta sportiva cu Herbalife

Cristiano Ronaldo, Herbalife – sponsor nutritional

John Heiss de la Herbalife vorbeste despre Alimente pentru performanta sportiva – 5 motive pentru care sportivii de performanta au nevoie de energie 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.

  1. Sportivii au nevoie sa se energizeze dimineata, deoarece depozitele lor de energie scad pe timpul noptii. Antrenamentele si competitiile solicita corpul si inceperea unei zile cu o masa sanatoasa, bogata in carbohidrati, proteine, vitamine si minerale furnizeaza o baza solida pentru performanta.
  2. Hidratarea este o nevoie esentiala comuna tuturor oamenilor, deoarece hidratarea are un impact direct asupra performantei sportive, este cu atat mai important pentru sportivi sa-si mentina nivelul optim de hidratare – mai ales pe parcursul unei competitii solicitante. Hidratarea este vitala, ca si electrolitii – saruri importante din corp care sustin functionarea corecta a musculaturii si care ajuta la reglarea si mentinerea temperaturii corpului.
  3. Carbohidratii sunt sursa principala de energie pe parcursul exercitiilor si sunt esentiali in mentinerea functionarii corpului. Intr-o competitie de performanta caloriile dicteaza regulile si consumul suficient este esential pentru asigurarea nivelului dorit de performanta. Consumul suficient de carbohidrati atat inainte, cat si pe parcursul competitiei este vital, iar nutritia corespunzatoare ajuta si la scurtarea timpului de recuperare, fapt care este foarte important intr-o competitie care are loc mai multe zile la rand. Utilizarea bauturilor cu carbohidrati si electroliti intr-o competitie este deseori esentiala pentru sportivii de performanta, pentru a mentine performanta prelungita.
  4. Dupa o cursa, corpul are nevoie de ratiile potrivite de carbohidrati si proteine pentru a incepe recuperarea. Recuperarea are doua aspecte si necesită atat carbohidrati, pentru a reface rezervele de glicogen, cat si proteine, pentru repararea eventualelor deteriorari musculare.
  5. Suplimentele nutritionale adaugate la dieta pot fi folositoare si in cazul sportivilor ale caror nevoi nutritionale sunt atat de mari incat nu pot fi satisfacute doar prin alimentatie. Insa, acestea fiind zise, este important sa amintim ca suplimentele alimentare sunt chiar ce spune denumirea – suplimente la o dieta normala si sanatoasa. Fiecare atlet trebuie sa faca rost de necesarul de calorii din alimente integrale, in principal din surse sanatoase de carbohidrati sanatosi – cereale integrale, fructe si legume – si proteine din carne slaba, carne de pasare, peste, produse lactate cu un continut scazut de grasimi si din surse precum soia.

Alimente pentru performanta sportiva cu Herbalife